BARFODSHESTE

Du har besluttet at tage skoene af din hest og du vil gerne vide hvad du kan forvente.
Først og fremmest skal du stole på at du har taget den rigtige beslutning for din hest. Heste har udviklet sig over millioner af år og er de rene atleter på lange distancer i højt tempo og meget vekslende terræn.

 

Dette har ikke ændret sig siden man i Middelalderen udviklede hestesko til at afhjælpe hovproblemer, opstået som følge af elendige staldforhold, uhensigtsmæssig fodring og menneskelig uvidenhed. Forhold som ville ødelægge ethvert hovdyrs helbred.

Naturlig Hovpleje kom for alvor på kortet i 1980’erne efter års studier af de vilde mustanger i Nevada. Disse studier resulterede i et endegyldigt bevis på at heste er fuldt ud i stand til at klare sig uden sko.

 

Vi er i vores organisation klar over at alle heste, uanset race og brug, kan gå barfodede. Mere end 100.000 heste på verdensplan går i dag uden sko og de heste-ejere der holder heste efter principperne indenfor Naturlig Hovpleje er ikke i tvivl om at det er det rigtige valg de har taget.
Ikke alene er der mulighed for spare penge på smed- og dyrlægeregninger – du vil også give din hest muligheden for at leve et langt, sundt liv, uden alvorlige halthedsproblemer. Et problem der ofte er tilbagevendende hos skoede heste.

Det er vigtig at forstå at det ikke er nok at tage skoene af sin hest og regne med at alt er tip-top dagen efter.

Kost spiller også en vigtig rolle – hesten er fra naturens side lavet til at spise små mængder føde, i form af tørrede planter og urter, men det meste af døgnet under konstant bevægelse. Store mængder af saftigt græs, korn, melasse, lucerne og müsliblandinger med højt sukkerindhold er ikke en naturlig del af hestens kost og kan blandt andet forårsage ømtåethed, som ikke opdages på grund af sko og forfangenhed.

Ydermere er det vigtigt at hesten har mulighed for at bevæge sig så meget som muligt. Mange timer på stald stimulerer på ingen måde hestens hove ej heller dens humør.

Det anbefales at anlægge et Paddock Paradise, hvor hesten er nødt til at bevæge sig over længere distancer, med vekslende underlag, for at søge føde, i form af forskellig kvalitet stråfoder, og vand. 

Du kan læse mere om Paddock Paradise-konceptet her.

© 2017 by hovtrim.dk

  • w-facebook
  • White Instagram Icon