NATURLIG HOVPLEJE

hovtrim.dk er udsprunget af min passion for Naturlig Hovpleje, Naturligt Hestehold og interessen for Akademisk Ridekunst.

Naturlig hovpleje er en holistisk tilgang til hovpleje baseret på studier af vilde, fritgående mustanger i Nevada og Californien, deres hove og naturlige livsstil.


“Den vilde hest model” eller “naturlige model” som vi beskriver den, inden for AANHCP er et system der beviseligt ikke bare giver hesten de sundeste og mest velfungerende hove som muligt, men også de sundeste kroppe og sind!


Naturlig hovpleje handler om at være naturlig og det betyder, i min terminologi, at være sund.

Den naturlige model fortæller os om hvad hestesundhed er og hvordan vi opnår sunde heste i balance. Kort sagt handler det om at skabe et sundt og humant forhold mellem hest og menneske.


Cause No Harm er et af grundprincipperne for naturlig hovpleje, såvel som det er min generelle hesteanskuelse.Det er vigtigt at anerkende at hesten ikke er et nødvendigt redskab i den moderne verden og at det er vores ansvar at gøre hvad vi kan for at tilbyde hesten et så naturligt liv som muligt.

Principperne inden for naturlig hovpleje kræver at vi ser på hoven som et spejl af hele hestens levevis. Mange hobby/konkurrence-heste lever alt andet end et naturligt liv hvis man stiller dem op mod deres vilde artsfæller. Dette er ofte afspejlet i misformede, svage og direkte usunde hove, der sidder på en usund hest.

© 2017 by hovtrim.dk

  • w-facebook
  • White Instagram Icon